top of page

Toimintaa

Vuosijuhlat

TaSLO:n vuosijuhla on yleensä marraskuussa juhlittava arvokas akateeminen iltajuhla. Menoa jatketaan ei niin virallisissa merkeissä jatkojen, jatkojen jatkojen ja silliksen merkeissä. Paikalla on nykyisten jäsenten lisäksi kutsuvieraita ja karaistuneita alumneja.

Vuosijuhlissa noudatetaan vuosijuhlaetikettiä, johon pääset tutustumaan alla olevasta linkistä.

TaSLO-2022-022_edited.jpg

Kandiaiset

Kandiaisia juhlitaan kolmannen vuosikurssin saatua opintojensa pre-kliininen vaihe päätökseen. Kyseessä on yleensä juhlava ravintolaillallinen ja iltahumu. Tilaisuudessa opiskelijoille jaetaan “Lääketieteen kandidaatti” -nimikyltit. Kolmannen vuosikurssin syksy on raskas, joten juhlinnan syytä ja halua on. Perinteisesti tapahtumaan osallistuvat tuoreiden kandidaattien lisäksi heidän perheensä, kandiaisten järjestäjät sekä TaSLO:n edustaja

Sitsit

Sitsit, eli akateemiset pöytäjuhlat, ovat Tartossa kenties hieman erilaiset muihin koulukuntiin verrattuna. Meilläkin tätä perinnettä kuitenkin vaalitaan hartaudella, ja onpa meillä myös omia perinteitä, joihin ei Suomessa välttämättä törmää. Sitseillä pääpaino on yhteislauluilla, jotka löytää TaSLO:n laulukirjasta. Tavallisesti sitsejä järjestetään muutaman kerran vuodessa, usein yhteistyössä jonkin toisen opiskelijajärjestön kanssa.

Caput Lignum

Caput Lignum on TaSLO ry:n virallinen äänenkannattaja. Lehti on lukijoidensa rakastama ja säilyttämä, sillä sieltä löytyvät niin opiskelutovereiden kuin pizzataksinkin puhelinnumerot, ruokaohjeet ja tietysti paljon mielenkiintoisia juttuja eri aiheista. Caput tehdään talkoovoimin ja sinne kirjoittavat nykyiset ja entiset jäsenaktiivit.  Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa (touko- ja marraskuussa) nelivärisenä, A5 kokoisena.

Kirjasto

TaSLOn kirjasto on avoinna ja käytössä kaikille jäsenillemme. Kirjastoa ylläpitää kirjastonhoitaja, jonka yhteystiedot löytyvät tältä sivulta. Kirjasto on avoinna kirjastonhoitajan ilmoittamina ajankohtina, jolloin pääset lainaamaan ja palauttamaan kirjoja. 

Muuta toimintaa

Tutustumisbileet ovat ensimmäisen vuosikurssin opiskelijalle tärkeä linkki vanhempiin opiskelijoihin. Ulkomailla uuden elämän luominen ei ole helpointa, mutta TaSLO:n turvallinen yhteisö ottaa nopeasti omakseen. Juhlissa on mm. tutustumisleikkejä ja musiikkia.

Pikkujoulut painavat pisteen harmaalle syyslukukaudelle. Myös joulupukki vierailee juhlissa!

Grillibileet järjestetään perinteisesti toukokuussa ennen kesälomille lähtöä. TaSLO tarjoaa grilliherkkuja ja musiikkia osallistujille.

TaSLO järjestää yhdessä yhteistyötahojensa kanssa koulutuksia jäsenilleen. Koulutustapahtumia on useita läpi vuoden ja niihin liittyy kevyempää iltaohjelmaa ja yhteistä ruokailua.

TaSLO-2022-002_edited.jpg
bottom of page