top of page

Opiskelu Tarton yliopistossa

Pre-kliininen vaihe

Tarton yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa pre-kliininen vaihe käsittää opiskelujen ensimmäiset kaksi ja puoli vuotta. Pre-kliinisessä vaiheessa luodaan ennen kaikkea vankka tietopohja ihmiskehon normaalista ja epänormaalista toiminnasta.

 

Kurssitarjonta käsittää esimerkiksi ihmisen anatomian, histologian ja lääketieteellisen kemian opintoja ensimmäisenä vuonna, fysiologian, biokemian ja mikrobiologian opintoja toisena vuonna ja lopulta patologian ja farmakologian opintoja kolmannen vuoden syksyllä. 

Kliininen vaihe

Kliininen vaihe Tarton yliopistossa alkaa kolmannen vuoden keväällä. Tässä vaiheessa valtaosa opiskelusta siirtyy Biomeedikumista yliopistolliseen sairaalaan. Teoriapohja on luotu ja nyt sitä aletaan soveltamaan käytäntöön potilaita tutkien, diagnosoiden ja hoitaen.

 

Kursseja on sisätautien ja kirurgian lisäksi lähes kaikilta lääketieteen erikoisaloilta. Kesä- ja talvilomilla on mahdollisuus suorittaa amanuenssuureja ja nelosen jälkeen myös työskennellä ihan oikean lääkärin töissä. Vuosikurssistatuksesta riippuen lääkärinä työskentelyyn liittyy tiettyjä rajoituksia.

Hakemisesta

Olemme keränneet kattavan tietopankin hakemisesta, jonka löydät omalta välilehdeltä.

Jos sinulle kuitenkin herää lisäkysymyksiä Tartoon hakemisesta tai täällä opiskelusta,

voit aina olla yhteydessä meihin! 

Opiskelijainfomme sähköpostiosoite on opiskelijainfo@taslo.fi

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pian.

Biomedicum_edited.jpg

Kesätyöt

Lääketieteen opiskelijalla on opiskelujensa aikana mahdollista työskennellä monenlaisissa tehtävissä jo ensimmäisestä vuodesta lähtien.

 

TaSLOn jäsenet ovat kertoneet omista kesätyöpaikkakokemuksistaan.

Pre-klinikkalaisen

kesätyöt

Klinikkalaisen

kesätyöt

Myöhempien vuosikurssien lääketieteen opiskelijoilla on opiskelujensa aikana mahdollista työskennellä monenlaisissa tehtävissä.

 

TaSLOn jäsenet ovat kertoneet omista kesätyöpaikkakokemuksistaan.

Chart & Stethoscope
bottom of page