top of page

Hakeminen

Tarton yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan on mahdollista hakea kerran vuodessa keväisin. Valittavana on 24 hengen englanninkielinen ryhmä. Koko tutkinto suoritetaan englanniksi, joskin klinikkavaiheessa potilaiden kanssa on kommunikoitava myös viron kielellä. Vaihtoehtoisesti voi hakea suoraan vironkieliseen ryhmään ja tällöin viron kielen taito on oltava todistettavasti riittävällä tasolla. Hammaslääketiedettä voi opiskella vain viron kielellä.

Englanninkieliseen ohjelmaan hakevat laitetaan järjestykseen pääsykokeen pisteiden sekä motivaatiokirjeestä ja henkilökohtaisesta haastattelusta saatujen pisteiden perusteella. Hakemukseen tulee liittää  kopiot toisen asteen opintojen päättötodistuksesta sekä mahdollisesta ylioppilastodistuksesta, ja lista koulussa suoritetuista kursseista arvosanoineen – alkuperäiskielellä. Näistä kaikista tulee lisäksi olla virallinen käännös, joko oppilaitoksen itsensä kääntämänä ja leimalla sekä allekirjoituksella oikeaksi todistama, tai sitten virallisella kääntäjällä käännetyt versiot. Kääntäjän kääntämien versioiden todistaminen oikeaksi (apostille) onnistuu joko notaarin palveluna tai paikkakuntasi maistraatissa.

Hakeminen 2024

01

Motivaatiokirje ja hakemus 15.4. mennessä

Hakemus ja motivaatiokirje on lähetettävä 15.4. mennessä yliopiston DreamApply -sivuston kautta. Maksimissaan 4000 merkin pituinen motivaatiokirje on tärkeä osa hakuvaihetta, sillä se määrittää etenemisen seuraaviin vaiheisiin ja se muodostaa 20% kokonaispistemäärästä. Motivaatiokirje arvostellaan englannin kielen osaamisen ja sisällön perusteella.

02

Pääsykoe 8.5.

Tämän vuoden pääsykokeeseen pääsevät osallistumaan ne hakijat, jotka ovat saaneet motivaatiokirjeeestä positiivisen tuloksen, eli vähintään 51%. Pääsykoe järjestetään etänä ja se kattaa sekä kemian että fysiikan osaamisalueet. Voit lukea tarkemmin testattavien osaamisalueiden sisällöstä DreamApply -sivustolla. Pääsykokeen painoarvo on kaikkeista suurin sen muodostaessa 60% kokonaispistemäärästä.

03

Yksilöhaastattelu 13.–20.5.

Viimeinen vaihe hakuprosessia on etänä järjestetty yksilöhaastattelu. Haastattelu arvioidaan motivaation, analysointitaidon, itseilmaisun ja englannin kielen taidon perusteella. Suosittelemme jokaista hakijaa tutustumaan Tarton yliopiston nettisivuihin ennen haastattelua, sillä haastattelussa saatetaan myös selvittää kuinka hyvin hakija on perehtynyt Tartossa opiskeluun. Haastattelu muodostaa 20% kokonaispistemäärästä.

Mikäli haluat hakea suoraan vironkieliseen koulutusohjelmaan, haku tapahtuu ylioppilaskokeiden perusteella (pitkä matematiikka tai biologia/kemia) tai suorittamalla Virossa kemian tai biologian pääsykoe. Lisäksi tulee todistettavasti olla suorittanut viron kielen koe tasolla B2, vähintään 80 pisteellä.

Jos sinulla on mitään kysymyksiä Tartoon hakemisesta tai täällä opiskelusta, voit aina olla yhteydessä meihin! Opiskelijainfomme sähköpostiosoite on opiskelijainfo@taslo.fi. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pian.

Tarton yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan hakemisesta saat lisätietoa yliopiston omalta DreamApply -nettisivulta.

bottom of page