Tarton yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan on mahdollista hakea kerran vuodessa keväisin. Valittavana on 24 hengen englanninkielinen ryhmä. Koko tutkinto suoritetaan englanniksi, joskin klinikkavaiheessa potilaiden kanssa on kommunikoitava myös vironkielellä. Vaihtoehtoisesti voi hakea suoraan vironkieliseen ryhmään. Tällöin viron kielen taito on oltava todistettavasti riittävällä tasolla.

Englanninkieliseen ohjelmaan hakijat laitetaan järjestykseen amerikkalaisen SAT-testin biologian kokeen pisteiden sekä motivaatiokirjeestä saatujen pisteiden perusteella. Hakemukseen tulee liittää  kopiot toisen asteen opintojen päättötodistuksesta sekä mahdollisesta ylioppilastodistuksesta, ja lista koulussa suoritetuista kursseista arvosanoineen – alkuperäiskielellä. Näistä kaikista tulee lisäksi olla virallinen käännös, joko oppilaitoksen itsensä kääntämänä ja leimalla sekä allekirjoituksella oikeaksi todistama, tai sitten virallisella kääntäjällä käännetyt versiot. Kääntäjän kääntämien versioiden todistaminen oikeaksi (apostille) onnistuu joko notaarin palveluna tai paikkakuntasi maistraatissa. Erillistä englannin kielen koetta ei tarvitse tehdä, sillä SAT-testi katsotaan itsessään riittäväksi mittaamaan englannin kielen osaamista.

Lukuvuodelle 2018/2019 hakevien SAT-koe muodostaa 70% ja motivaatiokirje 30% kokonaispistemäärästä.

Mikäli haluat hakea suoraan vironkieliseen koulutusohjelmaan, haku tapahtuu ylioppilaskokeiden perusteella (pitkä matematiikka tai biologia/kemia) tai suorittamalla Virossa kemian tai biologian pääsykoe. Lisäksi tulee todistettavasti olla suorittanut viron kielen koe tasolla B2, vähintään 80 pisteellä.

 

Tarton yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan hakemisesta saat lisätietoa yliopiston omalta hakuinfo-sivulta: https://www.ut.ee/en/admissions/admission-medicine-english

 

Jos sinulla on mitään kysymyksiä Tartoon hakemisesta tai täällä opiskelusta, voit aina olla yhteydessä meihin! Opiskelijainfomme sähköpostiosoite on opiskelijainfo@taslo.fi. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pian.